Previous Next
Πιπεριά



Εμπόριο Οπωροκηπευτικών Πατίκας


Πιπεριά
Η πιπεριά καλλιεργείται για τον καρπό της.
Χρησιμοποιείται σαν λαχανικό (καταναλώνεται φρέσκο) αλλά και σαν μπαχαρικό (σπόροι).
Οι φρέσκες πιπεριές αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών των συμπλεγμάτων A, B και C, ενώ περιέχουν φυλλικό οξύ, λυκοπένιο και καροτενοειδή.
Στην αγορά, οι ποικιλίες της πιπεριάς διαφέρουν σε μεγέθη, χρώματα αλλά και γεύση (γλυκές ή πικάντικες).
 Η πιπεριά υπάρχει σε 50 περίπου είδη ανά τον κόσμο, άλλοτε με γλυκούς και άλλοτε με καυτερούς καρπούς. 




Πιπεριές Φλωρίνης
Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι η μακεδονική ποικιλία της κόκκινης πιπεριάς με την γλυκιά γεύση,
οι οποίες καλλιεργούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας από όπου προέρχεται και το όνομα τους.
Η Φλώρινα είναι ο ιδανικός τόπος για την καλλιέργειά της, καθώς το φυτό της πιπεριάς αντέχει στην ξηρασία και στο ψύχος,
όπως ακριβώς είναι οι κλιματικές συνθήκες στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας.
Πηγές αναφέρουν ότι οι πιπεριές κατάγονται από την Ν. Αμερική και έφτασαν στην Ευρώπη την εποχή των μεγάλων εξερευνήσεων δια χειρός Χριστόφορου Κολόμβου.

Μετά την εξάπλωσή τους στην Ευρώπη, τις συναντάμε σε όλες σχεδόν τις κουζίνες, καθώς αποτελούν εύχρηστο,
αλλά και ιδιαίτερα νόστιμο συστατικό στην γαστρονομία.
Είναι ένα από τα λίγα φυτά που έχει τη δυνατότητα να παράγει τόσους διαφορετικούς καρπούς, τόσο στην όψη όσο και στη γεύση,
κάτι που εξαρτάται κυρίως από την διαδικασία ωρίμανσής τους.